Hej.

Nu är balansen återställd. Vi har kommit in i vardagslunken och husbilen har slutat vibrera.

Vibrationerna berodde på obalans i bakdäcken. Jag misstänkte det och kollade redan i Östersund men såg ingenting. Nu förstår jag varför, skadan på däcket var nedåt. Bilen stod på gräs så det gick inte att se. Lite hjärtklappning fick jag då jag såg hur höger bakdäck såg ut. Tur att det inte smällde eftersom det blev lite si och så med hastigheten då det vibrerade mycket runt 80km/h så 95km/h var perfekt. Lite galet men nu har jag lärt mig något nytt. Däckkillen sade att det är svårt att upptäcka obalans i bak på tyngre bilar innan det gått för långt. Vänster bakdäck var och slitet men inte ner och igenom korden. Nu sitter två nya däck i bak och vi kan njuta av en vibrationsfri gång.

Du ser vad slitet det var, otäck upptäckt.

Vardagslunken innebär promenader runt gästhamnen som nu är nästan tom på båtar. Sjöräddningen däremot är ute i alla väder. De gör ett fantastiskt jobb. "Våra" Kanadagäss är fortfarande kvar.

Många statyer kantar gångvägarna runt Spikön. Här nedan är en kul kille som nog väcker blandade känslor och någon kanske utbrister "Fy skam". En helrenoverad Citroên är däremot inte fy skam. Vår promenad avslutas med frukost. Tunnbröd och rökt renkött, det är inte heller fy skam.

Nu tackar jag för mig och ha det fint.