Trästaden Eksjö har pockat på ett besök under lång tid. När vi nu skulle till Vimmerby passade det bra att besöka staden. Höjdpunkten var givetvis som ni ser Lennarts Konditori med Lennarts Bakficka också. Ytterligare ett Lennarths Konditori finns i Karlskrona men som den uppmärksamme genast ser så stavas namnet annorlunda. Vi var där efter stängning så någon bakelse fick vi inte. Lika bra var det för ni vet det där med trånga eller för små byxor. Nog om detta. Det blev i alla fall en fin promenad runt bland de gamla byggnaderna och kullerstensgatorna. En sympatisk man tipsade oss om att gå in på gårdarna för att få se mer av de gamla miljöerna. Man har verkligen ansträngt sig att bevara det genuina samtidigt som någon eller några verkligen ansträngt sig för att sabotera det hela med att sätta upp en mängd olika trafikmärken på eller tätt intill husfasaderna. Nu blev jag lite gnällig och typ "sur gubbe" men vill man bevara något genuint får man väl anstränga sig och vara lite kreativ om hur man skall hantera det moderna också. Så det så!

Vi stod på Eksjö Camping, en bra camping och ett bekvämt promenadavstånd till staden. Några foton från trästaden kommer här.


Efter Eksjö blev det Astrid Lindgrens värld. Nu i coronatider hade de begränsat antalet gäster men man lyckades ändå inte leva upp till Folkhälsomyndighetens råd och anvisningar. Väldigt slarvigt och oordnat, personalen verkade ha fått alldeles för dålig information. Gästerna var inte bättre de heller. Många struntade i avstånd till varandra. Vid köbildning var många alldeles för nära. Vi förstår att man stängde verksamheten. Som vanligt kommer ett bildgalleri här nedan, hej hej!