Chassit är en Renault Master 2006, vi köpte den år 2015 och med bara 1100 mil på mätaren. Bilen var knappt använd vilket syntes på interiören som var som ny. Förste ägaren utrustade bilen med de tillbehör som fanns att tillgå då. TV-anläggning med surroundljud. Ugn, lyxstolar, skinnklädsel, fast navigationsutrustning i stereon/ljudanläggningen, backkamera, utvändigt gasoluttag och utvändigt duschuttag. Kofferten på cykelstället hade de för sina golfklubbor. De körde cirka 800 mil på tre år.

Invändigt har vi praktiska hyllor ovanför föraren och "kartläsaren". Bakom sittplatserna är det kyl och stor frys samt ugn. Två bekväma långbäddar med förvaringsutrymme under. Längst bak är det WC och riktig duschkabin samt en mindre garderob.

Vid långresor, när vi inte vill ha med cyklarna, använder vi kofferten. Där har vi bord och stolar, de är mer lättåtkomliga där i stället för i lastutrymmet under duschen.

Mellan bilens bakvägg och kofferten har jag tillverkat en cykelställ. Tar man bort pedalerna och vrider styret får en cykel plats där. Mina dåliga knän kräver daglig cykling för att inte "rosta" ihop. Cykeln är också praktisk på stora campingar eller när man skall handla mat.

 

På bilens vänstra sida (under garderoben) finns ett större utrymme. Två plastlådor med diverse nödvändigheter. När man tar ut toan fungerar den ena lådan som stöd så man inte behöver luta sig så långt in för att lyfta ut den.

Alla våra lådor är numrerade. Ingen behöver fundera över -"Var finns den?"- man bara kollar i inventarielistan.


Nästa ägare hade bilen i sex år och körde bara 300 mil. De utrustade bilen med luftfjädring vilket vi tackar dem för. Den fasta navigationsutrustningen kräver att man köper dyra CD-skivor som dessutom är nästan omöjliga att få tag på.

Vi har installerat en ny backkamera som är kompatibel med Garmin Camper GPS.

Automatiskt halvljus har vi också installerat samt en kraftfull LED-backlampa.

Under åren har vi funderat ut olika lösningar som passar oss.

När vi kör i Sverige har vi med cyklarna och Hugos cykelkärra. Hugos plats i bilen är mellan framstolarna. Där kan vi fästa hans säkerhetssele i fästet för säkerhetsbältet.


Här är vi vid Falsterbo Fyr.