Vi lämnar Frankrike för Tyskland. Vårt nästa mål efter Ribeauvill var Ribe, Danmark. Vi körde till Hunfeld utanför Fulda där vi tog in på Knaus Campingpark Praforst. Det blev lite spännande. När jag stod i kön för incheckning tog mannen före mig upp ett munskydd, det stod en skylt på tyska att man skulle ha det och bara vara en person åt gången i receptionen. Jag ringde till Lennart som stod en bit ifrån att ta fram ett munskydd åt mig, så han fick leta igenom hela husbilen i alla skåp efter munskyddslådan. Ingen av oss kom ihåg var vi hade ställt den. Det blev min tur när Lennart hade hittat ett i sin akutmedicinväska men då fick jag komma in och fick ett munskydd så han slapp springa upp till mig. Igår kväll skulle Lennart ta fram en ny bok ur vår bokhylla, ett utdragbart skåp där det tidigare fanns en tv, och vad stod i den hyllan? Jo, lådan med munskydd naturligtvis.

Första dagen körde vi 39 mil och kom fram vid fyratiden så det blev hundpromenad,  matlagning och en lugn kväll med bokläsning. 

Dag två tänkte vi att köra 36 mil till en camping några mil utanför Hamburg för att kunna köra igenom Hamburg efter morgonrusningen. Men det rullade på trots vägarbeten lite här och var. Jag insåg att vi skulle komma till campingen strax efter två så jag hittade en ny camping på andra sidan Hamburg.

 Vi har aldrig kört så snabbt genom Hamburg, rullade ner i Elbetunneln och vips var vi ute ur stan. 

Ett stopp vid en vägkrog och lite god hämtmat, en schnitzelbox med pommes frites. Vi höll rådslag. Jag ringde till en favoritcamping, Camping Mitte i Medelby och frågade om vi kunde komma efter 18 när de stängde och det gick bra om vi kom före 20. Det gjorde vi, 18.02 kom vi fram efter att ha kört 57 mil på åtta och en halv timme med tre ordentliga raster. 

Nu väntar några dagar i Ribe som vi aldrig varit i tidigare trots många Danmarksresor genom åren.