Hej, nu verkar jag ha koll på tekniken, så länge det varar.

Efter en fin bilresa på "Route 66" kom vi till ett soligt Sälen och kunde inkvartera oss i lägenheten. För er som inte vet har vi en andelslägenhet på högfjället i Sälen. Två veckor på våren och två veckor på hösten tillbringar vi här. 

Hugo vill gärna ut på fjället

Typiskt fjällväder, en bra och varierad fjällgarderob rekommenderas

  

  

Vi går även regniga dagar, här gör vi paus i ett vindskydd och äter matsäck.

Under de två höstveckorna ägnar vi oss åt avkoppling i alla former men inte bärplockning. Vår barndom innehöll traumatiska bärplockningsexpeditioner så att plocka bär får andra göra. Här finns en oändlig variation för de som gillar att knalla omkring i naturen. Både utmärkta leder och utmärkta leder att gå på. Tillrättalagda leder för de ovana och de som av någon anledning har svårt att röra sig.

Spänger är utlagda över våtmarker och känslig natur. Hugo älskar spänger.

  

  

Ibland blir det obanad terräng och vinterled då är vattentäta kängor bra.

Men se upp för cyklisterna! De är som flugor, finns överallt och irriterar. Jag bara skojar, 97% av alla cyklister på fjället är väldigt hänsynsfulla de övriga är hänsynslösa. Varje år får jag köpa nya stavar då jag sätter "käppar i hjulen" för de hänsynslösa.

Är man intresserad av botanik så finns det en "Botanisk trädgård" på fjället där man visar upp den rika flora som finns i vår fjällvärld. Det är ett projekt under ständig utveckling. Man når platsen via Kungsledens södra port som är tvärsöver vägen från den stora parkeringen strax innan Högfjällshotellet. Första delen av Kungsleden är asfalterad och efter ca en kilometer (tror jag) är det en skylt som pekar vänster, gå in där! Längst ner kommer det foton från Sälens Botaniska.

Nu blir det en örfil till alla skitgrisar som besöker naturen. Utmed lederna ser man i buskage och runt träd vita "pappersblommor". De som kissar i naturen och torkar sig med medhavt papper känner nog igen sig här. Varför är det så svårt att ha en plastpåse att lägga sitt kisspapper i och ta med det till en soptunna. Gör ni så i era badrum, bara slänger kisspapperet på golvet? Sedan har vi de grova skitgrisarna som tror att en lämnad sopsäck vid en stuga får stå orörd och att någon  (vem?) skall köra upp fem kilometer på fjället och hämta sopsäcken. För det är väl inte så att det varit en grupptur till Storfjällsgravenn och man "glömde" sina sopor. Varför är många månniskor så slöa och ointresserade att man inte ens orkar ta med sig sitt skräp tillbaka. Detsamma gäller de husbilsägare som "läcker" gråvatten på campingar, ställplatser och på vägen. Varför skiter folk i att hålla rent efter sig. Jag blir så trött på det.

Nu närmar vi oss slutet på vår vistelse här och har gjort upp preliminära resplaner för vår vidare färd uppåt i landet. Annica kollar regelbundet Norrskensapparna. I söndags körde vi till Ö-vik. Varför det? Jo, där finns Naturkompaniets out let och en fin ställplats i gästhamnen har vi hört.

Och nu resten av fotografierna: